Este a doua oarã când lucrez cu foile filo ( cele tipice pt. baklava) de data asta mã bucur pt. rezultatul final :)
Prima oarã , le-am distrus cum nu le-am lucrat repede, le-am lãsat sã se usuce si au sfârsit la....
Reteta am luat-o de la supermarketul, de unde fac de obicei cumpãrãturile de aici.
În rest Aldi si Lidl si ocazional Apolonia ( în caz de fitze :D)
Brânzã de vaci nu se gãseste de cumpãrat nicãieri, numai urda...
Pentru 8 persoane / Para 8 pessoas
14 caise uscate/ 14 alperces secos
2,5 linguri fãinã/ 2,5 c. de sopa farinha
1 lingurã pesmet/ 1 c. de sopa pão ralado
2,5 linguri zahãr/ 2,5 c. de sopa açúcar
o urdã de 200 gr/ 1 requeijão
120 gr foi de plãcintã pt. baklava/ 120 g massa filo
2 linguri ulei de mãsline/ 2 c. sopa azeite
2 linguri seminte de susan/ 2 c. sopa sementes de sesamo
2 mango coapte/ 2 mangas
Preparare/Preparação
* Pre încãlzeste cuptorul la 180ºC.
Toacã mãrunt caisele; separat amestecã fãina cu zahãrul, pesmetul si zahãrul.
Separat piseazã cu o furculitã urda , peste care pui caisele uscate, si restul ingredientelor treptat.
Ligue o forno e regule-o para os 180ºC.
Pique finamente os alperces e reserve. Numa tigela misture a farinha com o pão ralado e o açúcar. Junte o requeijão e os alperces picados e esmague o requeijão com um garfo á medida que o vai misturandi bem com os restantes ingredientes.
*Unge bine fiecare foaie cu ulei de mãsline, umple cu crema si ruleazã.
Unge cu ulei si presarã semintele de susan. Aseazã pe o tavã tapetatã cu hârtie vegetalã si dã la copt cca. de 25 min. sau pânã când este aurie.
Serveste cu mango tãiat felii sau cubulete.
Pincele muito bem cada folha de massa filo com azeite, coloque o recheio , enrole e coloque-o sobre um tabuleiro de forno.
Pincele a superfície com um pouco mais azeite, salpique com sementes de sésamo e leve ao forno durante cca. 25 min. ou até a massa estar dourada e estaladiça.
Acompanhe com as mangas, descascadas e cortadas em cubos ou fatias.
Prima oarã , le-am distrus cum nu le-am lucrat repede, le-am lãsat sã se usuce si au sfârsit la....
Reteta am luat-o de la supermarketul, de unde fac de obicei cumpãrãturile de aici.
În rest Aldi si Lidl si ocazional Apolonia ( în caz de fitze :D)
Brânzã de vaci nu se gãseste de cumpãrat nicãieri, numai urda...
Pentru 8 persoane / Para 8 pessoas
14 caise uscate/ 14 alperces secos
2,5 linguri fãinã/ 2,5 c. de sopa farinha
1 lingurã pesmet/ 1 c. de sopa pão ralado
2,5 linguri zahãr/ 2,5 c. de sopa açúcar
o urdã de 200 gr/ 1 requeijão
120 gr foi de plãcintã pt. baklava/ 120 g massa filo
2 linguri ulei de mãsline/ 2 c. sopa azeite
2 linguri seminte de susan/ 2 c. sopa sementes de sesamo
2 mango coapte/ 2 mangas
Preparare/Preparação
* Pre încãlzeste cuptorul la 180ºC.
Toacã mãrunt caisele; separat amestecã fãina cu zahãrul, pesmetul si zahãrul.
Separat piseazã cu o furculitã urda , peste care pui caisele uscate, si restul ingredientelor treptat.
Ligue o forno e regule-o para os 180ºC.
Pique finamente os alperces e reserve. Numa tigela misture a farinha com o pão ralado e o açúcar. Junte o requeijão e os alperces picados e esmague o requeijão com um garfo á medida que o vai misturandi bem com os restantes ingredientes.
*Unge bine fiecare foaie cu ulei de mãsline, umple cu crema si ruleazã.
Unge cu ulei si presarã semintele de susan. Aseazã pe o tavã tapetatã cu hârtie vegetalã si dã la copt cca. de 25 min. sau pânã când este aurie.
Serveste cu mango tãiat felii sau cubulete.
Pincele muito bem cada folha de massa filo com azeite, coloque o recheio , enrole e coloque-o sobre um tabuleiro de forno.
Pincele a superfície com um pouco mais azeite, salpique com sementes de sésamo e leve ao forno durante cca. 25 min. ou até a massa estar dourada e estaladiça.
Acompanhe com as mangas, descascadas e cortadas em cubos ou fatias.
Cu siguranta as vrea o felie...
ResponderEliminarAm si pt. tine:) ms
EliminarAsta nu e placinta!E...nebunie curata draga Ramona!Pupici!
ResponderEliminarEee...deja imi cresc aripioare :D merçi!
EliminarAsta e o placinta ce imi distruge saraca mea dieta!
ResponderEliminarMultumim pentru retetele tale "delicioase", "continua tot asa" cum spune portugehezul.
Salutarile noastre!
Trebuie sã trec iar pe salate, am fost cam nebunatecã in ultimul timp:))
EliminarVã multumesc dragi mei, vã promit si retete light!
Pupici:)
A lidia mi-a spus ca asta e o "perna" cu urda, case uscate si manga. Hi hi hi!
ResponderEliminar