sábado, 3 de março de 2012

Pui cu Piri Piri e Canela/ Frango com Piri Piri e Canela

Dupã ce v-am tot ispitit cu provocarea...am pregãtit si eu  o mâncãricã absolut delicioasã!!! sotul meu, care este si cel mai mare critic, a adorat mâncarea! combinatia de ardei iute si scortisoarã merge la perfect, încercaticu încredere:)



                                                    

Pentru 4-6 persoane/ Para 4-6 pessoas

1 pui sau o gãinã de casã mare/ 1 frango ou galinha do campo grande
2-3 cârnat portughez chouriço/ 2-3 chouriços
1 ardei rosu /1 pimento vermelho
1-2 cepe/ 1-2 cebolas
3-4 cãtei de usturoi/ 3-4 dentes de alho
4 morcovi medii /4 cenouras
250 gr ciuperci Paris feliate / 250 g cogumelos fatiados
400 gr nãut fiert / 400 g grão cozido
2-3 rosii / 2-3 tomates
200 ml smântânã sau Bechamel /2 dl natas ou Bechamel
ulei de mãsline  /azeite

Condimente/Temperus

foi dafin, cimbru, mãrar, piper, sare,boia dulce, ardei iute, scortisoarã , pãtrunjel
louro, tomilho, aneto ou funcho, pimenta preta, sal, colorau, piri piri em po , canela moida, salsa


Preparare/ Preparação

Puiul se taie bucãti , iar chouriço se feliazã si se prãjeste în  putin ulei de mãsline si sare.
Leva o frango cortado e o chouriço fatiado a fritar com um pouco de azeite e sal.
                                       

* Rade ardeiul, 2 morcovi,  usturoiul si rosiile. Ceapa se toacã mãrunt iar restul de morcovi se taie felii.
Rale o pimento, 2 cenouras, alho e os tomates. Pica a cebola e corta os restantes cenouras as fatias.

* Adaugã legumele si ciupercile în oala cu pui  si mai lasã putin la prãjit. La urmã pune nãutul si condimenteazã, acoperã cu apã ( poti pune putinã apã, sa iasã un fel de tocãnitã...eu am pus multã deoarece sotul adorã mâncarea cu multã zeamã). Lasã la fiert si  cu câteva minute înainte de a lua de pe foc, toarnã sosul Bechamel si pãtrunjelul proaspãt tocat.

* Junte todos os legumes ao tacho e deixa cozer um pouco, ao final ponha o grão cozido, tempere e cubra com água. Deixa cozer, antés de tirar do fogão junte o molho Bechamel e salsa fresca picada.

Poftã bunã!
                                        

16 comentários:

  1. Trebuie sa fie delicioasa si tare aromata!
    Ti-am trimis e-mail cu reteta mea pentru provocare imediat ce am publicat reteta,nu stiu de ce nu a ajuns.Oricum l-am retrimis,sper sa fie ok.Pupici!

    ResponderEliminar
  2. Mi-ai facut si mie pofta! Interesanta combinatia de ardei si scortisoara, dar, cu siguranta, delicioasa!

    ResponderEliminar
  3. Am sa incerc si eu combinatie acesata, arata tare bine!! Pupicei!

    ResponderEliminar
  4. Parabens!!!!!!
    Uma delicia este prato!
    Eu e a Lidia mandemos bejinhos!
    Faz uma boa continuacao!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Muita Obrigada!!! umas Super Bock para ti Mihai e umas pasteis de natas para Lidia...virtual:)) Beijinhos meus queridos e obrigada pelas vossas visitas:)

      Eliminar
  5. Arata tare bine mancarica ta! Numai eu sunt total lipsita de inspiratie... sper sa nu te superi.

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Multumesc pentru vizite, de asta mã bucur cel mai mult!poate data viitoare reusesti , te pup:)

      Eliminar
  6. wow, ce ne-am potrivit la reteta! am sa cumpar si eu chorizo si ciuperci si am sa fac si eu pui cu piri piri ca al tau, parfumat si iute.
    pupici!
    tu si sotul tau, sa aveti o saptamana cat mai frumoasa :)

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. multumesc andreea, mã bucur cã ti-am facut poftã, e chiar yummy:)

      Eliminar
  7. Tiene una pinta estupenda ese PITU

    un saludo

    pepe

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. gracias! fico muito contente pela sua visita, um abraço do Algarve:)

      Eliminar