Dupã cum v-am povestit zilele astea , am tot chefuit, de 4 zile nu am mai fãcut mâncare în casã. Voiam sã mã laud cã mã pun la dietã serios, de data asta :D
Am primit un cadou frumos de la prietena mea Tania, un exfoliant de corp pregãtit cu mâna ei din scortisoarã, nucsoarã, ghimbir, zahãr brun....ce mai, o prãjituricã :))
Iar eu am reusit sã îmi respect promisiunea fatã de M. si am pregãtit acest tortulet pentru ziua ei.
Reteta am pregãtit-o aici.
Aceste prãjiturele-biscuiti i-am pregãtit în acesiasi zi cu Clafoutis cu mere , aveam asa de multe mere cum am tot cumpãrat si nu sau consumat, cu încetul le-am dat gata :)
APPLE SCONES
(food lovers-bread& muffins)
Ingrediente/ Ingredients
225 gr fãinã /225 g all purpose plain flour
2 lingurite praf de copt/2 tsp baking powder
1 linguritã bicarbonat/1 tsp bicarbonate of soda
un praf de sare/pinch of salt
3 linguri zahãr/ 3 tbsp sugar
50 gr unt/50 g butter
1 mãr/ 1 apple
1 ou/1 egg
75 ml lapte + extra pentru uns/ 75 ml milk plus extra to glaze
Preparare/ Method
* Pre încãlzeste cuptorul la 230 ºC.
Amestecã fãina cu praful de copt, sarea, bicarbonatul si 2 linguri de zahãr.
Taie untul în cubulete si adaugã la amestecul de fãinã, cu degetele amestecã bine cu fãina ( ca un crumble)
Preheat the oven to 450ºF/ Gas Mark 8.
Sift the flour, baking powder, baking soda, salt, and add 2 tbsp of the sugar into a large bowl.
Cut the butter into cubes, add to the flour mixture and rub in with your fingertips until the mixture forms crumble.
* Curãtã si taie mãrunt mãrul, adaugã la amestecul de fãinã.
Separat cu o furculitã bate oul cu laptele si pune putin câte putin în amestecul de fãinã. Frãmântã bine cu mâna. Va iesi un aluat lipicios pe care îl rãstorni pe o suprafata bine înfãinatã. Îl întinzi cu rolul si cu forma tai bucãti rotunde.
Cu ajutorul unui cutit le traansferi într-o tavã tapetatã cu hârtie vegetalã, le ungi cu lapte si presari cu 1 lingurã de zahãr ( rãmas).
Coace circa de 10 minute, pânã devin auri. Se lasã la rãcit complect.
Peel, core an finely chop the apple, add to dry ingredients and stir coat in the apple in the flour mixture.
Put the egg and milk in a jug and mix together with a fork. Gradually pour into the flour mixture and bring the everything together with your hands to make a soft, manageable dough.
Roll out the dough on a lightly floured surface, using a 5 cm plain cutter, stamp out rounds.
Use a palette knife to lift the scones on the preheated baking sheet. Brush with milk and sprinkle with the remaining sugar.
Bake for 10 min. until well risen, firm and pale golden. Leave to cool on a wire rack.
Am primit un cadou frumos de la prietena mea Tania, un exfoliant de corp pregãtit cu mâna ei din scortisoarã, nucsoarã, ghimbir, zahãr brun....ce mai, o prãjituricã :))
Iar eu am reusit sã îmi respect promisiunea fatã de M. si am pregãtit acest tortulet pentru ziua ei.
Reteta am pregãtit-o aici.
Aceste prãjiturele-biscuiti i-am pregãtit în acesiasi zi cu Clafoutis cu mere , aveam asa de multe mere cum am tot cumpãrat si nu sau consumat, cu încetul le-am dat gata :)
APPLE SCONES
(food lovers-bread& muffins)
Ingrediente/ Ingredients
225 gr fãinã /225 g all purpose plain flour
2 lingurite praf de copt/2 tsp baking powder
1 linguritã bicarbonat/1 tsp bicarbonate of soda
un praf de sare/pinch of salt
3 linguri zahãr/ 3 tbsp sugar
50 gr unt/50 g butter
1 mãr/ 1 apple
1 ou/1 egg
75 ml lapte + extra pentru uns/ 75 ml milk plus extra to glaze
Preparare/ Method
* Pre încãlzeste cuptorul la 230 ºC.
Amestecã fãina cu praful de copt, sarea, bicarbonatul si 2 linguri de zahãr.
Taie untul în cubulete si adaugã la amestecul de fãinã, cu degetele amestecã bine cu fãina ( ca un crumble)
Preheat the oven to 450ºF/ Gas Mark 8.
Sift the flour, baking powder, baking soda, salt, and add 2 tbsp of the sugar into a large bowl.
Cut the butter into cubes, add to the flour mixture and rub in with your fingertips until the mixture forms crumble.
* Curãtã si taie mãrunt mãrul, adaugã la amestecul de fãinã.
Separat cu o furculitã bate oul cu laptele si pune putin câte putin în amestecul de fãinã. Frãmântã bine cu mâna. Va iesi un aluat lipicios pe care îl rãstorni pe o suprafata bine înfãinatã. Îl întinzi cu rolul si cu forma tai bucãti rotunde.
Cu ajutorul unui cutit le traansferi într-o tavã tapetatã cu hârtie vegetalã, le ungi cu lapte si presari cu 1 lingurã de zahãr ( rãmas).
Coace circa de 10 minute, pânã devin auri. Se lasã la rãcit complect.
Peel, core an finely chop the apple, add to dry ingredients and stir coat in the apple in the flour mixture.
Put the egg and milk in a jug and mix together with a fork. Gradually pour into the flour mixture and bring the everything together with your hands to make a soft, manageable dough.
Roll out the dough on a lightly floured surface, using a 5 cm plain cutter, stamp out rounds.
Use a palette knife to lift the scones on the preheated baking sheet. Brush with milk and sprinkle with the remaining sugar.
Bake for 10 min. until well risen, firm and pale golden. Leave to cool on a wire rack.
Hmmm imi place cum a iesit!! Ma servesc si eu!! Pupici!
ResponderEliminarte astept cu drag, merçi mult!pupici:)
Eliminarbune rau! ador scones si mai ales cu mere ... mmmmmm
ResponderEliminarte pup
mi-au parfumat casa! pup:)
EliminarDelicioase!
ResponderEliminarmerçi, pup:)
EliminarBune si cred ca sunt si rapide!
ResponderEliminarDa, sunt foarte rapide si bune:)
EliminarDelicioase,perfecte pentru micul dejun!Pupici!
ResponderEliminarMerçi, pupici:)
EliminarFrumos cadou... delicios tortulet... fain scones! Numai delicii!
ResponderEliminarPupici
Asa e, numai ispite pe capul meu:))
EliminarMinunate! As vrea si eu unul...
ResponderEliminarUnul si pt. tine! multumesc:)
EliminarDelicios tortuletul:)!!! ...cat despre scones....minunate:)!!!
ResponderEliminarMultumim, pupici:)
Eliminar