quarta-feira, 13 de novembro de 2013

Muffins cu pere si curcuma / Pear, saffron and browned butter muffins

Curcuma este unul din  condimentele mele preferate, se pare cã merge bine si la deserturi :)

50 gr unt
un praf de curcuma
 185 ml buttermilk sau lapte
140 ml ulei
1 ou
300 gr fãinã cu agent de crestere
1/2 linguritã praf de copt
150 gr zahãr galben
2 pere, decojite si tãiate cubulete mici si uscate cu hãrtia de bucãtãrie

50 g manteiga
uma pitada açafrão
185 ml leite ou buttermilk
140 ml óleo
1 ovo
300 g farinha com fermento
1/2 c chá fermento em pó
150 g açucar amarelo
2 peras sem casca, cortadas aos pedaços pequenos e limpas com papel de cozinha


PREPARARE/ PREPARAÇÃO

 * Pregãteste cuptorul la 200ºC, si formele pt muffins cu 12 forme de hârtie.
* Amestecã laptele cu curcuma. Pune la încãlzit untul, si lasã sã se topeascã, continuã sã îl lasi pânã începe sã îsi schimbe culoarea spre maro auriu si începe sã miroase a prãjit.Ia de pe foc si adaugã uleiul,laptele si oul.
* Separat amestecã fãina cu praful de copt si zahãrul; trece bucãtile de pere prin acest amestec si scoate-le deoparte.
* Fã o gaurã în mijloc si toarnã usor ingredientele lichide, amestecã totul repede, adaugã perele si amestecã bine.
Împarte aluatul peste forme ( umple bine formele) si dã la copt pânã devin aurii, vor arãta un pic crãpate dar asa trebuie sa fie :) 


* Forre as forminhas para muffins com papel, e pre-aqueça o forno a 200ºC.
* Misture o leite com o açafrão. Leva derreter a manteiga e continua cozinhar até ganhar o cor castanho dourado e cheirar a tostado, retire e acrescente o óleo, o leite e o ovo.
* Á parte misture os ingredientes solidos e passa as peras  e retira.
* Faça um buraco no meio e junte os ingredientes liquidos, mistura tudo rapido, acrescente as peras guardadas e mistura outra vez.
* Divida a massa pelas forminhas e leva cozer até dourar.



 

2 comentários:

  1. Deliciosos!
    Bjs, Susana
    Nota: Ver o passatempo a decorrer no meu blog:
    http://tertuliadasusy.blogspot.pt/2013/11/crumble-de-marmelo-com-aveia-e-nozes.html

    ResponderEliminar