segunda-feira, 15 de outubro de 2012

Eclere cu ciocolatã / Éclairs com Chocolate

Ce vã pot spune de eclere? le ador de copil, iar acum ...preferatele mele sunt cele de cafea :)
Sãptãmâna asta am pregãtit de ciocolatã , cum au venit  prietenii la noi am vrut sã fie o cinã delicioasã si m-am gândit la un aestec între bucãtãria portughezã si francezã...
Asa cã am inceput cu  Tapas ( mix de afumãturi de porc iberic si brânzã), ca fel principal am pregãtit
Carré de porc  cu Cartofi Dauphinoise    si Chutney de prune, iar ca desert am pregãtit Eclerele umplute cu creme pasteleiro ( am reteta pe blog) si mult sos de cioco....

Nu am reusit multe poze, deoarece fetitele mã tot intrebau....sunt gata eclerele???
Atentie!!! duc la dependentã!



Pentru 4 persoane:

Aluat:

250 ml apã
un praf sare
100 unt
150 fãinã
3 ouã

Top 

100 gr coicolatã culinarã
100 gr smântânã 35% grasime
granule ciocolatã

Cremã
350 gr budincã de casã




*Pune o crãticioarã pe foc cu apa. sarea si untul sau margarina si lasã sã fiarbã. Pune fãina deodatã si amestecã repede pânã aluatul se ia de pe pereti cratitei. Ia de pe foc si adaugã ouãle pe rând.
* Transferã aluatul într-un posh si pune hârtie vegetalã într-o tavã de copt. Formeazã 4 sire lungi de 10 cm ( eu am fãcut multe mici) si dã la copt 200ºC, cca. 25 min.
* Lasã la racit si taie pe o parte, umple cu budinca.
* Pt top, topeste ciocolata cu smântâna.
Lasã eclerele la frigider pânã la servire, sunt asa de bune cã e mai bine sa pregãtesti din timp mai multe ture, sau daca nu faci ca mine....a doua zi, te pui la copt eclere :))



 ÉCLAIRS COM CHOCOLATE

Massa para 4 pessoas

2,5 dl água
1 pitada de sal
100 g manteiga
150 g farinha
3 ovos

Recheio
350g creme pasteleiro
Cobertura
100 g chocolate em tablete derretido com 1dl natas  e granulado de chocolate

* Coloque um tacho ao lume com a água, o sal e a manteiga e deixa ferver. Junte a farinha de uma só vez, mexendo sempre, até a massa se despegar do fundo do tacho. Retire do lume, deixe amornar e junte os ovos, um a um. Ligue tudo muito bem.
* Transfira creme para um saco de pasteleiro com boquilha lisa. Unte com óleo um tabuleiro e tenda 4 tiras com 10 cm de comprimento e separadas. Leve ao forno a 200ºC, por 25 min.
* Retire depois de cozidos, deixe arrefecer bem e desenforme.
Com uma tesoura, dê um golpe em cada um e recheie com creme pasteleiro.
* Para cobertura, derreta o chocolate com natas e passe os èclairs, polvilhe com granulado de chocolate e leve ao frio.

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