quarta-feira, 10 de outubro de 2012

Tartã Merengue de lãmâie/ Classic Lemon Meringue Pie

Desi nu sunt  fan  lãmâie si  acru  atât eu cât si sotul adorãm prãjile cu Lemon Curd (vezi reteta la mine pe blog) si Merengue
Crema de la aceastã tartã e asa de bunã, poate si din cauza ca e preparatã cu lapte condensat...atentie! duce la dependentã :D
Dacã ai in congelator un aluat pentru tarte si pe undeva in dulap o cutie de lapte condensat, restul e 5 minute de joacã...


Nu am reusit sa fac poze frumoase....si am servit in farfuri de unica folosintã....prea multã lume....



1 pachet de foi pentru tarte ( sfãrâmicios)

CREMÃ

1 cutie lapte condensat
2 gãlbenuse
coaja rasã si  sucul  stors de la 2 lãmâi mari

MERENGUE

2 albuse
125 gr zahãr


* Pregãteste o formã de tartã, întinde foaia de tartã.

* Pentru cremã, mixeazã laptele condensat, gãlbenusele si lãmâile, toarnã peste tartã.

* Pentru merengue, mixeazã bine albusele cu un praf de sare si adaugã zahãrul treptat. Acoperã tortul cu acest amestec si dã la copt la 190ºC  circa de 35 min.


P.S.
Initial am vrut sa pun merengue peste tarta aproape coaptã, imi era teamã ca crema va fi lichidã....dar am respectat exact pasi retetei si tarta a iesit super.

Deja când prepari crema, o sa vezi cât de mult se îngroasã  de parcã ar fi o budincã, eu am amestecat cu o lingurã de lemn.

Dacã ai sos caramel in casã, serveste cu tarta....e  yummy!






                                  CLASSIC LEMON MERINGUE PIE 
                        ( good to know recipes-outubro 2012)


1 massa quebrada congelada

CREME
1 lata leite condensado
2 gemas
raspa e sumo de 2 limoes

MERENGUE

2 claras
125 açúcar
uma pitada de sal


* Descongela massa quebrada, a temperatura ambiente, e forra uma forma para tarte. Pre aqueça o forno a 220ºC.

* Para creme, misture com uma colher os ingredientes juntos e verta sobre a tarte.
* Para merengue bata claras em castelo com uma pitada de sal e acrescente o açúcar aos poucos. Arranja por cima de creme e leva cozer a 190ºC, 35 min até o merengue fica douradinho e a massa cozer.
Sirva com molho de caramel :)     

6 comentários: