sexta-feira, 23 de março de 2012

Salada César Rápida

În ultimele douã sãptãmâni am tot cinat " afarã", am fost invitati la 4 aniversãri si duminicã vom încheia sãptãmâna chefuind :D
Ieri am fost la nutritionistã ieri... am fost foarte " rea" si deci trebuie sã mã întorc la diet :((
Îmi doresc mult sã mã pot abtine sã  nu ciugulesc, la servici va fi usor deoarece mai am o colegã care tine regim de multi ani, si facem prânzul pentru noi. Problema mea e seara, dar trebuie sã reusesc :)
Pt. voi nu trebuie dietã, dar am gãtit o salatã light din Kitchen Recipes from the Heart of the Home- Nigella Lawson.

Pentru 2 persoane

1 ou
2 linguri ulei de mãsline
1/2 lingurã ulei de mãsline aromat cu usturoi
3 linguri parmezan ras
sucul de la 1/2 lãmâie
anchoa în conservã ( nu am pus)
sare ( în caz cã pui anchoa, renuntã la sare)
1 salatã verde, de preferintã Iceberg
150 gr carne de pui,fiartã si desfãcutã
piper
nachos sau crutoane



Preparare

Nigella, a pregãtit aceastã salatã , care este de fapt un "reciclaj culinar" cu rãmãsite de pui, nachos ( care pot fi substituiti cu  pâine turceascã, pitta ,cuburi de cartofi prãjiti...).

* Sparge oul si bate-l bine, apoi adaugã uleiurile de mãsline, parmezan,sucul de lãmâie, anchoa zdrobitã sau sarea.


* Spalã si rupe salata, aseaz-o în vasul de servit iar deasupra pune bucãtile de pui, amestecã si condimenteazã.
* Prãjeste nachos câteva minute într-o tigaie fãrã ulei la foc mediu.
* Pune sosul peste salatã, amestecã bine . La urmã pune nachos ( am pus crutoane) si amestecã din nou.







Salada César Rápida

( Nigella Lawson- Cozinha o coração da casa)

para 2 pessoas

1 ovo
2 colheres azeite virgem extra
1/2 colher azeite de alho
3 colheres queijo parmesão ralado
sumo de 1/2 limão
sal ou 1 lata anchovas esmagadas
1 alface, de preferencia Iceberg
150 g frango cozinhado, desfiado
pimenta preta
uma mão-cheia generosa de nachos ( utilizei crutons)

* Parta o ovo para uma taça e bata bem,enquanto deita os azeites, o parmesão e o sumo de limão.
Se não vai deitar anchovas , deite o sal.
* Arranje a alface e parta-a em pedaços para uma saladeira. Deite o frango desfiado frio e misture para combinar.
* Toste os nachos durante alguns minutos numa frigideira sem óleo sobre lume medio.
* Mexa de novo o tempero, deite sobre a salada e misture.
Junte os nachos e volte a mexer antes de servir.
Bom Apetite!

10 comentários:

  1. Pe Gustos nu mai pui nimic?????

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Crede-mã cã nu mai ajung, am de lucru în casã si de hrãnit pisicutzi , când mai am si musafiri chiar cã e de mais...sper sa ajung si pe Gustos, pup:)

      Eliminar
  2. salata caesar clasica este cu salata romana,isi pastreaza mult mai bine foaia ferma si este fara pui sau anchois.Salata cu pui sau anchois se numeste nouveau caesar.La salate folosesc un truc: nu pun sare,pentru ca sarea fleoascaie frunzele de salata.Si arata mult mai bine astfel in castron .Isi potriveste fiecare sarea in farfurie.Iar daca ramane,se pastreaza intacta in frigider.
    Pup fata harnica! succes la cura!

    ResponderEliminar
  3. Salata Iceberg, tine foarte bine la frigider si are foile firme, iar de servit va fi pe moment. Sosul se poate pãstra la rece dar deja o salatã condimentatã de pe o zi pe alta, nu merge...
    Sotul meu nu se împacã bine cu salatele, asa cã pregãtesc putin doar pt. mine, pup:)

    ResponderEliminar
  4. Mda sa se duca pe pustiu denumirile astea, zic!;) La servici mereu comandam cezarica si ne aduce nenea ala niste pui in caserola si un borcan cu maioneza de numa ;)) Mai da o mancam oricum ;) Pup

    ResponderEliminar
  5. Cea mai gustoasã salatã Cezar, pt mine a fost cea care am servit-o la un restaurant care aveau bucãtarul englez, era salata , sos, crutoane si bacon...nu stiu ce a pus in sos dar am lins tot blidu", în rest am avut o tentativã pe care am publicat-o anul trecut aici, si salata de acuma :D
    Am sã încerc cu sigurantã si sosul César de la Calvé:)

    ResponderEliminar