terça-feira, 15 de março de 2011

Sangria de Espumante

Timp de preparare:
5 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
*gheatã
*baton de scortisoarã
*sprite sau 7up
*vin spumant alb sau rosé
*brandy
*vodka neagrã
*martini
*lichior de groselhas
*menta proaspãtã
*fructe de pãdure (afine, groselhas,mure, zmeurã...)


Mod de preparare:
Este o bãuturã care o fac atunci când sunt cu prietenele, sã ne rãsfãtãm :)
*Intr-un ulcior de pãmânt sau sticlã se pune batonul de scortisoarã si fructe de pãdure.
*Se umple ulciorul cu gheatã.
*Toarnã vin si 7up dupã plac,ca sã fie mai slabã eu pun jumate-jumate.
*putin top de brandy, vodka, martini.
*câteva frunze de menta si amestecã bine.
Am pus si putin lichior de groselha pt. aromã.
Groselha
Nume stiintific:Phyllantus acidus sp. este originar din India si Madagascar.
Este utilizat in fabricarea siropurilor (previne cariile) foarte apreciate de portughezi si brazilieni.
Se folosesc si la prepararea torturilor, sosurilor, spume dulci, mix de bãuturi.
Pot fi rosii sau negre, sunt foarte bogate in vitamina C, fibre si fier.
Groselha neagrã contine (pielita) antocianinas, pigmenti care inhibã actiunea bacteriilor ca Escherchia Coli.
In Scandinavia este folositã la prepararea bomboanelor medicale contra durerilor de gât.
In românã se numeste "Agris"
5 fotografii

Sem comentários:

Enviar um comentário