quinta-feira, 3 de março de 2011

Bife de vitel în sos de smântânã

Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)
 

Ingrediente:
2 felii carne de vitel
ciuperci optional
100 gr. unt
3-4 cãtei de usturoi
piper si sare proaspãt mãcinate
foi dafin
200 ml. smântânã pt. gãtit
ierburi Provence
sos de soia
cepsoarã proaspãtã
cartofi pt. prãjit


Mod de preparare:
1)Carnea se condimenteazã cu sare si piper.
Se încinge untul în tigaie si se prãjesc feliie de carne pe fiecare parte putin, dacã se prãjesc prea tare vor iesi dure si seci...
Se scot pe o farfurie.
2)În restul de unt se prãjesc ciupercile, se adaugã foile dafin si usturoiul feliat.
Se lasã câteva minute la înmuiat la foc mic si se toarnã smântâna (eu am folosit smântânã cu gust de ciuperci).
Se poate pune carnea pãstratã în sos si lãsa sã mai fiarbã în sos. Se pune sos de soia si ierburi Provence dupã plac, si se ia de pe foc.
Am sevit cu cartofi prãjiti si cepsoarã proaspãtã tocatã.
Poftã bunã!
Este o mâncare care ia putin timp, o fac de multe ori si cu alt tip de carne :)

Sem comentários:

Enviar um comentário