terça-feira, 15 de março de 2011

Calamari umpluti cu chouriço în sos de vin

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 kg calamari
optonal 100 gr. cârnat*
1 dl ulei de mãsline
4 cãtei de usturoi
100 gr. miez de pâine
sare, piper
2 cepe
1 rosie fãrã pielitã
1 lingurã unt
1 linguritã sofran indian sau caril
3 dl vin alb
Pt. garnitura de cartofi piure:
1 kg cartofi albi fierti
1 lingurã unt
2 gãlbenuse
1 dl lapte
nucsoarã
pãtrunjel


Mod de preparare:
Calamari se pot umple dupã imaginatia fiecãruia, cu ce are prin casã.
Cãrnati portughezi: sub nici o formã nu sunt ca cei din România, puneti 100 gr. de salam sau parizer in loc.
Pt. umplut îi prefer pe cei mici, de obicei cei congelati sunt curãtati. Dacã se cumpãrã proaspeti este de preferintã sã îi cerem curati, scãpãm mai usor :)
1)Pune la prãjit jumãtate din usturoi, cârnat tocat, ulei de mãsline, tentaculele,pâinea tãiatã cubulete si lasã sã se inmoaie câteva minute.
Condimenteazã cu sare si piper si umple calamari.
Prinde cu scobitori.
2)În restul de ulei de mãsline cãleste ceapa cu restul de usturoi tocat.
Adaugã rosia tãiatã bucãti si calamari umpluti.
Condimenteazã cu sare, piper, sofran indian, vin si lasã la fiert la foc mic cca.20 min.
3)Redu cartofi la piure, amestecãi cu untul, gãlbenusele si laptele.
Condimenteazã cu sare, piper si nucsoarã.
Serveste alãturi de calamarii, decoreazã cu pãtrunjel.
Poftã bunã!

Sem comentários:

Enviar um comentário