terça-feira, 15 de março de 2011

Lasanha de Carne cu Sos Bechamel



Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 ceapã
4 cãtei de usturoi
1 dl ulei de mãsline
2 rosii
4 linguri pastã de rosii
500 gr. carne de vacã tocatã
sare, piper
1 lingurã oregano, ervas de provence (amestec de cimbrisor, busuioc...)
350 gr. foi de lasagna din comert
5 dl sos Bechamel sau smântânã lichidã
100 gr brânzã rasã (parmezan de preferintã)


Mod de preparare:
Lasagna este originarã din America de N.
Chiar dacã se crede cã este o mâncare tipicã italianã. Sau gãsit dovezi cã o mâncare identicã cunoscutã sub numele de "losenys"era servitã la curtea regelui Richard in sec.14. Reteta apare în prima carte de bucate din Anglia.
Multe retete folosesc diferite tipuri de brânzã, dar cele clasice sunt riccota si parmezan.
Clasica Lasagna Bolognesa era fãcutã cu Parmigiano Reggiano, multe retete folosind sosul Bechamel.
A fost documentatã prima oarã in sec 13, versiunea mai veche nu includea rosiile, deoarece acestea încã nu existau în Europa.
Aceastã retetã este tipic portughezã, se poate înlocui carnea de vacã cu carne de pasãre tocatã.
Pt. umpluturã se poate pune 200 ml de smântânã sau Bechamel extra ca sã nu iasã prea seacã.
1)Cãleste ceapa si usturoiul tocati în ulei de mãsline.
Adaugã rosiile curãtate de pielitã tocate gros.
Lasã sã se înmoaie, pune pasta de rosii, optional 1 pachetel de smântânã licidã si carnea
2)Condimenteazã cu sare, piper, oregano, ervas provence.
Mai lasã pe foc încã 5 minute.
3)Într-o formã de cuptor fã un rând de foi de lasagna, carne si terminã cu foi de lasagna.
Toarnã sosul Becamel, apoi brânza.
Dã la cuptor 30 min la 190ºC.
Serveste caldã cu o salatã dupã plac.
Poftã bunã!

2 comentários:

  1. Muito bom e muito profesional......Ramona! faz uma boa continuacao para nos aproveitamos dos seus talentos em arta culinaria. O seu trabalho em isso sentido e magnifico e aproveitoso! Grande abraco, Mihai e Lidia

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  2. Muito Obrigada:)para ja, vou fazer o trabalho de mover as minhas receitas pra ca, e depois vou traduzil-as também em português.
    Espero por vocês,Beijinhos amiguinhos!!!

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