sábado, 8 de outubro de 2011

Ciuperci cu bacon si dovlecel la tigaie

     M-am gândit la o cinã  usoarã, un aperitiv care sã fie si fel principal ...am cãutat prin frigider si am început :)
Pentru 2 persoane avem nevoie de :

1 ambalaj de ciuperci proaspete
bacon feliat
1 dovlecel mic
1 ceapã
3-4 cãtei de usturoi
ulei de mãsline
2 rosii
foi dafin
piper si sare
paprika
ierburi de Provence
1 legãturã pãtrunjel vin alb

PREPARARE

* Baconul se pune la rumenit într-o tigaie cu putin ulei, când începe sã îsi schimbe culoarea adaugã ceapa si usturoiul tocat.
  * Lasã sã  îsi schimbe culoarea si adaugã ciupercile tãiate felii groase si dovlecelul cubulete.
   * Adaugã rosiile curãtate de pielitã si tãiate grosier si condimenteazã. Lasã la foc mic câteva minute, ca legumele sã elibereze apoi pune o cãnitã de vin alb si acoperã. Când este aproape gata presarã cu pãtrunjelul proaspãt tocat.
                                        

Serveste imediat cu pãine; salatã sau cartofi pãjiti.
Poftã bunã:)

                                                                                  

Sem comentários:

Enviar um comentário