Bine v-am regãsit! vã doresc un an excelent si va multumesc pt.vizita :*
Reteta o gasiti si pe pagina Pingo doce.pt
INGREDIENTE ( 4 persoane)
coriandru sau pãtrunjel proaspat
4 linguri vin alb
1 lingura sare de mare
3 linguri ulei de susan ( sau ulei de mãsline, dar ii va schimba gustul....)
500 gr piept de pui
400 ml lapte de cocos
1 lingura de curry indian ( e mai intens)
1 ardei rosu
600 gr ananas
1 linguritã seminte de susan
GARNITURÃ
Tãietei de orez ( am pus ce am avut acasã...fundite) fierti dupã instructiunile de pe plic.
PREPARARE
* Pune jumãtate din coriandru cu jumãtate din vin si de sare într-un bol si piseazã sã obtii o pastã cu care ungi piepti de pui, si lasi la marinat peste noapte .
* Pune uleiul de susan la încintat si prãjeste piepti de pui, scoate-i si pãstreazã-i de o parte.
Stinge sosul lãsat în tigaie cu vinul alb rãmas; adaugã laptele de cocos si restul de coriandru.
Când începe sã fiarbã pune curry si ardeiul tãiat feliute subtiri, lasã la fiert.
La urmã pune ananasul tãiat bucãtele , pieptii de pui tãiati cubulete si mai lasã putin.
* Serveste cu tãietei, coriandru tocat si seminte de susan.
PEITO DE FRANGO COM ABACAXI E LEITE DE COCO
INGREDIENTES
coentros frescos
4 colheres de sopa vinho branco
1 colher sopa sal marinho
3 c. de sopa óleo de sésamo
500 g peito de frango
4 dl leite de coco
1 c. sopa caril em pó
1 pimento vermelho
600 g abacaxi
300 g massa de arroz, massa chinesa ou outra...
1/2 c. de sopa sementes de sésamo
PREPARAÇÃO
* Coloque metade dos coentros com metade do vinho branco e do sal no almofariz e esmague de forma a obter uma pasta.
Barre os peitos de frango com essa pasta e reserve de uma dia para o outro.
* Leve o óleo de sésamo a aquecer numa frigideira e core o frango. Retire, reserve e corte aos pedaços.
Refresque os sucos que ficaram na frigideira com o restante vinho branco; junte o leite de coco e os restantes coentros.
* Quando começa a ferver junte o caril e o pimento cortado em juliana fina e deixa cozinhar.
No final de cozedura junte o frango e oabacaxi em triângulos, deixe ferver por instantes e reserve.
* Sirva com massa cozida e polvilha com sementes de sésamo.
Reteta o gasiti si pe pagina Pingo doce.pt
INGREDIENTE ( 4 persoane)
coriandru sau pãtrunjel proaspat
4 linguri vin alb
1 lingura sare de mare
3 linguri ulei de susan ( sau ulei de mãsline, dar ii va schimba gustul....)
500 gr piept de pui
400 ml lapte de cocos
1 lingura de curry indian ( e mai intens)
1 ardei rosu
600 gr ananas
1 linguritã seminte de susan
GARNITURÃ
Tãietei de orez ( am pus ce am avut acasã...fundite) fierti dupã instructiunile de pe plic.
PREPARARE
* Pune jumãtate din coriandru cu jumãtate din vin si de sare într-un bol si piseazã sã obtii o pastã cu care ungi piepti de pui, si lasi la marinat peste noapte .
* Pune uleiul de susan la încintat si prãjeste piepti de pui, scoate-i si pãstreazã-i de o parte.
Stinge sosul lãsat în tigaie cu vinul alb rãmas; adaugã laptele de cocos si restul de coriandru.
Când începe sã fiarbã pune curry si ardeiul tãiat feliute subtiri, lasã la fiert.
La urmã pune ananasul tãiat bucãtele , pieptii de pui tãiati cubulete si mai lasã putin.
* Serveste cu tãietei, coriandru tocat si seminte de susan.
PEITO DE FRANGO COM ABACAXI E LEITE DE COCO
INGREDIENTES
coentros frescos
4 colheres de sopa vinho branco
1 colher sopa sal marinho
3 c. de sopa óleo de sésamo
500 g peito de frango
4 dl leite de coco
1 c. sopa caril em pó
1 pimento vermelho
600 g abacaxi
300 g massa de arroz, massa chinesa ou outra...
1/2 c. de sopa sementes de sésamo
PREPARAÇÃO
* Coloque metade dos coentros com metade do vinho branco e do sal no almofariz e esmague de forma a obter uma pasta.
Barre os peitos de frango com essa pasta e reserve de uma dia para o outro.
* Leve o óleo de sésamo a aquecer numa frigideira e core o frango. Retire, reserve e corte aos pedaços.
Refresque os sucos que ficaram na frigideira com o restante vinho branco; junte o leite de coco e os restantes coentros.
* Quando começa a ferver junte o caril e o pimento cortado em juliana fina e deixa cozinhar.
No final de cozedura junte o frango e oabacaxi em triângulos, deixe ferver por instantes e reserve.
* Sirva com massa cozida e polvilha com sementes de sésamo.
Lasand la o parte glumele de pe FB, reteta mi se pare una grozava si vreau sa o fac si eu cand am ocazia. Numai bine asa imi consum si laptele de cocos la care ma uit de fiecare data cand deschid usa de la ''camara'' :))
ResponderEliminarStiu de glumã :)) reteta am luat-o din revista de noutãti la un supermarket de unde imi fac cumpãrãturile , a fost delicioasã, chiar iti recomand! pup
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