terça-feira, 9 de outubro de 2012

Bolo Brigadeiro com leite condensado / Tort brazilian cu lapte condensat

Tort de choco bine insiropat....nu poti sa nu pãcãtuiesti :))

ce ziceti? :D...:))


De data asta am folosit ca cremã lapte condensat  fiert (cozido)


Se poate face si acasa , trebuie fiartã cutia de lapte condensat in oala de presiune, eu nu am incercat niciodata acasa pt. ca il gãsesc in magazine la acelasi pret cu cel clasic...are gust de caramea topitã...pãcat capital...ADIO DIETÃ!!!


BLAT 


6 ouã si 200gr zahãr
180 gr fãinã
20 gr cacao
1 linguritã praf de copt

SIROP
150 ml apã
3 linguri zahãr
3 linguri rom

CREMÃ
1 cutie lapte condensat fiert

TOP 

100 gr ciocolatã culinarã si 100 gr smântânã 35% grasime
granule de ciocolatã 


* Bate albusele separat cu un praf de sare, si gãlbenusele cu zahãrul; amestecã-le si adaugã fãina, praful de copt si cacao.
Toarnã intr-o formã tapetatã cu hârtie vegetalã si dã la copt, 180ºC, cca. 30 min.

* Lasã la rãcit, scoate din formã si însiropeazã ( pt. sirop pune apa la fiert cu zahãrul,ia de pe foc si pune romul).

* Pentru cremã , mixeazã laptele condensat circa de 7 minute.

* Pentru top topeste ciocolata împreunã cu smântâna.

Poftã mare:)
Azi am primit un premiu tare drãgãlas de la Nico

ea la rândul ei la primit de la http://lacreativitadianna.blogspot.it/

eu ar trebui sa il dau mai departe la 10 bloguri....si am sa il ofer primilor 10 care imi lasa comentariu :D
3lucruri despre mine si blog...

* cand sunt pe blog ascult Kiss Tv
* pozele pt. blog le fac de obicei seara, din pãcate si am o luminã asa de slabã...
*  am boala vitezei si sunt o fire nelinistitã de aceea merg la culcare pe la 1 dimineata, la 7 sunt in pcioare:))



MASSA 

6 ovos e 200 g açúcar
180 g farinha
20 g chocolate em pó
1 c. chá fermento em pó

XAROPE 

leva cozer 1,5 dl água com 3 colheres sopa de açucar, retire do fogão e acrescente 3 colh. sopa de rum escuro, deixa amornar.

RECHEIO 
  1 lata leite condensado cozido, batido por cerca de 7 min.



COBERTURA  

100 g chocolate para culinario derretido com 1dl natas 


Para massa, bata os ovos com o açúcar e peneire a farinha com o chocolate e fermento em pó. Misture tudo e verta numa forma untada. Leva cozer ao forno 180ºC, cerca de 30 min. Deixa arrefecer e corte ao meio.
Salpique com xarope cada metade, recheia o bolo e componha, cubra-o chocolate e decore com granulas de chocolate.
 

33 comentários:

  1. Ce este pacatul? Pacatul e atunci cand Dumnezeu creaza prin tine un delicios tort si nimeni nu-l gusta!!!!Hehehe! De mult nu am mai incins cuptorul pentru un blat. Acuma ca e vremea rece merge un tort cu multa energie!
    Salutarile noastre,Mihai si Lidia!

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    1. Multumesc dragilor:)ti-am zis Mihai sa faceti blog sa trec si prin bucataria voastrã :)) bjs

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  2. Hmmm, o nebunie dulceee! :)
    Pupici

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  3. vai delicios arata, salivez aici langa monitor!!! Ce mi-ai facut cu buna dimineata!!

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  4. Que delicia de bolo Alina!
    Fiz um bolo de aniversário para o meu irmão, muito parecido, e realmente fica delicioso;)
    Beijinhos.

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    1. O Brigadeiro acho que fica sempre bom, quem não adora um bolo humido de chocolate???bjs:)

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  5. Ce dulce grozav!
    M-ai omorat cu crema de lapte condensat,super!

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    1. E periculos sa tin in casa lapte condensat, nu de alta dar ii dau târcoale :))

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  6. Wow, arata senzational! O sa incerc si eu aceasta crema.

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  7. Chiar ca arata senzational !! ;) As papa si eu o feliuta !!!!

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