domingo, 12 de junho de 2011

Mussaka á Casa

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1 vanata
4 cartofi
1 cescuta mica de ulei de masline
1 ceapa
4 catei de usturoi
400gr.carne macinata de vitel sau oaie
1 rosie
1 lingurita de ceai de scortisoara pudra
1 legatura de busuioc proaspat(pudra,sau alte ierburi...)
piper,sare,optional 1 lingurita vegeta si 1 lingurita boia
400 sos bechamel
branza rasa


Mod de preparare:
1)Taie vanata si cartofii rondele.Vinetele se cond.cu sare si se lasa jumate de ora...se spala si se seaca cu hartie.
2)In jumatate din cantitatea de ulei(cam 4 linguri)se caleste ceapa tocata cu usturoiul zdrobit(nu tocat sau pisat)pana ajunge la culoarea galbuie...se adauga carnea macinata,amesteca bine si mai lasa pana i-si schimba culoarea,adauga rosia tocata(fara pielita),scortisoara,o parte din busuiocul tocat(nu am avut busuioc proaspat,am pus putin pudra...)piper,sare sau 1 lingurita de vegeta,boia pt. culoare,mai lasa vreo 10 min.amestecand din cand in cand.Am gatit la foc mic,multa grija cu uleiul,nu pune mai mult!la fel si cu sarea!
3)In restul de ulei prajeste putin vanata,pe ambele parti,lasa la scurs.
4)Cartofii i-am prajit separat pe jumatate,se lasa la scurs.
5)Unge o forma de cuptor cu f.putin ulei de masline,sau cateva forme mici.Pune un strat de vinete,carne,cartofi.Toarna sosul bechamel si deasupra branza.Da la cuptorul preincalzit la 180C,cca.40 min,pana gratineaza...
6)Decoreaza cu restul de busuioc,rosii cherry(am uitat de ele)patrunjel...
Reteta originala era numai din vinete,carne macinata de oaie si busuioc proaspat,obligatoriu scortisoara(surprinzator de bun!)A iesit f. bun!Pofta buna!

Sem comentários:

Enviar um comentário