quarta-feira, 8 de fevereiro de 2012

Portocale cu scortisoarã la cuptor si Suc de rodii si portocale/ Laranjas com canela e Sumo de romã e laranja

Portocale, Scortisoarã, Rodii...mi-au parfumat bucãtãria, am avut si noi câteva zile reci  12-13 ºC ziua si 2ºC noaptea, în care nici pisicutul meu nu a iesit afarã din casa si noi ne-am îmbrãcat ca Mos Crãciun :))
Astãzi am fost la cinema sã vãd  Millennium 1 , îmi doresc sa citesc si cartea, filmul e super:)




     

4 portocale/ 4 laranjas
4 linguri apã/ 4 colheres água
8 linguri zahãr/ 8 colheres açúcar
1 lingurã stafide/ 1 colher passas
2 linguri lichior de migdale sau Amaretto/ 2 colheres amarguinha
2 lingurite ( ceai) de scortisoarã  / 2 colheres chá de canela

 *  Decojeste portocalele si pãstreazã coaja uneia pe care o tai fâsii subtiri.
Într-o tigaie pune la fiert  apa, zahãrul, stafidele,coaja de portocalã si lichiorul   pânã se îngroasã.
Pune portocalele într-o formã pentru cuptor si stropeste-le cu sosul si scortisoara pudrã. Dã la cuptorul preîncãlzit la 180ºC , circa de 15 min.
Serveste cu restul de sos.


* Ligue forno a 180ºC e retire casca de 1  laranja, corte-a em tiras finas e reserve . Coloque numa frigideira água, açúcar, passas, licor de amêndoa e a casaca de laranja.
Leve ao lume e deixe ferver até engrossar.
Coloque as laranjas descascadas num tabuleiro , regue-as com um pouco de calda e polvilhe com canela. Leve ao forno 15 min. Sirva com restante calda.                                                                                            


1-2 rodii mari/ 1-2 romãs grandes
6-8 portocale mari/ 6-8 laranjas grandes

Bom Apetite :)                                               

6 comentários: