Când ne gândim la un desert cu ciocolatã, cred cã sunteti de acord cu mine, cã ne gândim la un fondant din care curge lava de ciocolatã sau un tort umed care se topeste in gurã....poate si un mousse...eu una nu pot trai fara ciocolata in casã :)
BLAT
225 fãinã
1+1/2 linguritã praf de copt
1+1/2 linguritã bicarbonat
350 gr zahãr
85 gr cacao
2 ouã
250 ml lapte
125 ml ulei
2 lingurite extract de vanilie
250 ml apã fierbinte
CREMÃ SI DECOR
200 gr ciocolatã culinarã
200 ml smântânã 35% grãsime
granule de ciocolatã
mentã
seminte de cardamom sau cardamom mãcinat optional
* Mixeazã toate ingredientele deodatã cu exceptia apei.
* La urmã toarnã apa fierbinte putin câte putin; va iesi un amestec destul de lichid.
* Împarte amestecul în douã forme pt. tort si coace 25-30 min. la 180ºC, verificã cu scobitoarea, nu lasa blaturile sã coacã prea mult!
* Scoate si lasã-le sã rãceascã.
Preparã crema asa : topeste ciocolata ruptã in bucãti, împreunã cu smântâna si câteva seminte de cardamom, ia deoparte.
* Unge primul blat cu crema, acoperã cu celãlalt blat si imbracã tortul cu restul de cremã. Presarã din belsug granule de ciocolatã.
VARIANTA THERMOMIX
* Cântãreste apa si pune-o deoparte la fiert.
* În pahar pui toate ingredientele cu exceptia apei si programezi la 1 min si 30 secunde/ viteza 3.
* Programezi din nou la viteza 3 si prin gaura de la pahar torni apa fiartã in fir ( nu tot deodatã, cam ca la maionezã :)
* Împarte aluatul care va iesi destul de lichid, nu te speria :) in douã forme de tort de 26 cm tapetate cu ulei si hartie vegetalã.
* Da la copt.
BOLO BRIGADEIRO ENSOPADO
225 g farinha
1+1/2 c. chá fermento em pó
1+1/2 c. chá bicarbonato
350 g açúcar
85 g cacau
2 ovos
250 dl leite
125 dl óleo
2 c. chá extracto de baunilha
250 ml água a ferver
* Coloque no copo todos os ingredientes excepto a água, e programe 1 :30 Min / Vel 3;depois com Bimby a trabalhar na mesma velocidade, junte água ferver em fio pelo bocal da tampa.
* Divida a massa por duas formas e leva cozer cerca de 25-30 min/ 180ºC.
RECHEIO E DECOR
200 g chocolate para culinaria
2 dl natas 35% gordura
sementes cardamomo
granulado de chocolate
* Leva derreter o chocolate partido com as natas e cardamomo.
* Recheia primeira base do bolo com o chocolate morno, cubra com outra base e restante creme.
* Polvilha granulado de chocolate.
BLAT
225 fãinã
1+1/2 linguritã praf de copt
1+1/2 linguritã bicarbonat
350 gr zahãr
85 gr cacao
2 ouã
250 ml lapte
125 ml ulei
2 lingurite extract de vanilie
250 ml apã fierbinte
CREMÃ SI DECOR
200 gr ciocolatã culinarã
200 ml smântânã 35% grãsime
granule de ciocolatã
mentã
seminte de cardamom sau cardamom mãcinat optional
* Mixeazã toate ingredientele deodatã cu exceptia apei.
* La urmã toarnã apa fierbinte putin câte putin; va iesi un amestec destul de lichid.
* Împarte amestecul în douã forme pt. tort si coace 25-30 min. la 180ºC, verificã cu scobitoarea, nu lasa blaturile sã coacã prea mult!
* Scoate si lasã-le sã rãceascã.
Preparã crema asa : topeste ciocolata ruptã in bucãti, împreunã cu smântâna si câteva seminte de cardamom, ia deoparte.
* Unge primul blat cu crema, acoperã cu celãlalt blat si imbracã tortul cu restul de cremã. Presarã din belsug granule de ciocolatã.
VARIANTA THERMOMIX
* Cântãreste apa si pune-o deoparte la fiert.
* În pahar pui toate ingredientele cu exceptia apei si programezi la 1 min si 30 secunde/ viteza 3.
* Programezi din nou la viteza 3 si prin gaura de la pahar torni apa fiartã in fir ( nu tot deodatã, cam ca la maionezã :)
* Împarte aluatul care va iesi destul de lichid, nu te speria :) in douã forme de tort de 26 cm tapetate cu ulei si hartie vegetalã.
* Da la copt.
BOLO BRIGADEIRO ENSOPADO
225 g farinha
1+1/2 c. chá fermento em pó
1+1/2 c. chá bicarbonato
350 g açúcar
85 g cacau
2 ovos
250 dl leite
125 dl óleo
2 c. chá extracto de baunilha
250 ml água a ferver
* Coloque no copo todos os ingredientes excepto a água, e programe 1 :30 Min / Vel 3;depois com Bimby a trabalhar na mesma velocidade, junte água ferver em fio pelo bocal da tampa.
* Divida a massa por duas formas e leva cozer cerca de 25-30 min/ 180ºC.
RECHEIO E DECOR
200 g chocolate para culinaria
2 dl natas 35% gordura
sementes cardamomo
granulado de chocolate
* Leva derreter o chocolate partido com as natas e cardamomo.
* Recheia primeira base do bolo com o chocolate morno, cubra com outra base e restante creme.
* Polvilha granulado de chocolate.