sexta-feira, 18 de janeiro de 2013

Mere in stil Dominican

Vã salut si mã bucur sã vã regãsesc, am avut un concediu foarte scurt  dar a meritat tot efortul, sufletul meu mi sa bucurat si m-am rupt total de stress, o experientã  care doresc sã o repet cãnd va fi posibil:)
Care mã cunosteti stiti cã ador sã mãnânc, pe de o parte mã gandeam cã mâncarea nu va fi pe placul meu si uitându-mã la vreme pe net, arãta ploaie zilnic....dar socoteliile de acasã nu sunt ca cele din târg, spre bucuria noastrã vremea a fost perfectã si mâncarea extraordinar de bunã, pot sã zic cã e paradisul gurmanzilor. Dacã sunt persoane interesate de Rep. Dominicanã ( am întâlnit români emigranti in Canada si America, si chier foarte multi chiar veniti din România,deci vacanta nu a f ceva exagerat, nu? mã refer la pret si regim de totul inclus) si aveti chef de povesti, puteti sa-mi lãsati mesaj pe mail:)



Iesind din lumea de basm, revin cu picioarele la pãmânt si întorcându-mã la mica mea bucãtãrie, mã grãbesc sã rãspund
Provocãri Dulce Românie de pe blogul Andrei

Merele mele preferate sunt Golden, pt aceastã provocare au fost musai luate din piatã ( am profitat sã iau si alte cele:)).
Dar gândul meu zbura la aromele dominicane : banane,  rom, scortisoarã , prãjiturile cu fructe, zahãrul brun....asa cã am încercat sã reproduc cât am putut un desert pe care l-am savurat acolo :)








 Pentru 2 persoane:


 2 mere golden  decojite si tãiate cubulete
1 portocalã decojitã si tãiatã cubulete
sucul de la o portocalã
sucul de la 1/2 lãmâie
2 banane tãiate pe diagonalã
100 gr zahãr brun
100 ml rom închis
1 baton de scortisoarã
stafide 
friscã, iaurt sau înghetatã pentru servit


Merele, portocala, zahãrul, scortisoara  si sucurile se pun într-o tigaie la foc mediu.
Lasi putin sã mai scadã din lichid , pune stafidele si romul si mai lasã pânã obti un fel de dulceatã dar sa mai aibã lichid, pui jumãtãtile de banane desupra si mai lasi putin cât sã intre sucul în banane si iei de pe foc.
Asezi 2 jumãtãti de bananã pe fiecare farfurie, deasupra pui din dulceata preparatã si servesti asa cald .
E super rapid de preparat si delicios :)



6 comentários:

  1. Trebuie musai sa incerc si eu.Arata foarte bine.
    Te pup!

    ResponderEliminar
  2. Mere, portocala, banane si stafide, ce de bunatati intr-un singur desert!

    ResponderEliminar
  3. Bine ai revenit!
    Ma bucur ca v-ati relaxat si ati pertecut o vacanta minunata.
    Desertul e minunat,aromat si apetisant!
    Pupici multi!

    ResponderEliminar
  4. Bine ai revenit! A-ti avut parte de o vacanta de vis.
    Ce simplu si bun ..trebuie incercat acest desert.
    te pup !

    ResponderEliminar
  5. Foarte interesanta combinatia de arome si condimente!
    Iti multumesc pentru participare si te astept cu drag la parada :)

    ResponderEliminar