Si a mai trecut o sãptãmânã, ca de obicei martia e ziua mea liberã...o visez...cu o zi inainte imi fac planuri cum sã o petrec...de data asta am petrecut jumãtate de zi la plajã, hipermarket si am reusit sã pregãtesc cina acasã, o ciorbã de fasole verde si aceastã prãjiturã delicioasã ( o recomand servitã caldã cu înghetatã, e superrr!) se topeste in gurã...
Vã doresc o sãptãmâna minunatã :)
PRÃJITURÃ CU MURE SI MERE
( Good Food UK-Septembrie 2012, pg 50)
125 gr unt
125 gr zahãr
3 ouã mari bãtute
50 gr migdale mãcinate
100 gr fãinã cu agent de crestere
2 mere ( recomandate: Discovery, Russet or Worcester, fiecare tãiate în 12 felii)
100 gr mure proaspete
Top
scortisoarã pudrã
2 linguri zahãr demerara ( am pus zahãr brun)
25 gr unt, tãiat cubulete
25 gr alune prãjite si tocate grosier
zahar pudrã
Preparare:
Pregãteste cuptorul la 160ºC si unge o formã cu unt si coperã cu hârtie vegetalã.
Mixeazã untul spumã cu zahãrul, adaugã putin câte putin din ouãle bãtute, o parte din fãinã, ouã si migdale, din nou fãinã...apoi adaugã trei sferturi din feliile de mere si murele. Amestecã usor si toarnã blatul în forma pregãtitã.
Pentru topping, dispune restul feliilor de mere peste blat, pudreazã cu scortisoarã, zahãr brun si untul cubulete.
Dã la copt.
Serveste prãjitura pudratã cu zahãr si alunele prãjite...crunchy!!!
BOLO DE AMORAS E MAÇÃ
( Good Food UK. Setembro 2012)
125 g manteiga
125 g açúcar
3 ovos grandes
50 g amêndoas moidas
100 g farinha com fermento
2 maçãs Gala Royal cortadas em 12 fatias cada
100 g amoras frescas
Cobertura e decor
canela moida
2 colheres sopa com açúcar escuro
25 g manteiga aos cubos
25 g avelãs torradas e cortadas grosier
açúcar em pó
Pre aquece o forno 160ºC e unte uma forma com manteiga e forre com papel vegetal-
Bata bem o açúcar com manteiga, junte os ovos aos poucos, farinha, amêndoas...á final junte as fatias de maçã ( guarde umas fatias para cobertura) amoras e misture .
Despeja a massa na forma preparada.
Para cobertura, disponha as restantes fatias de maçã por cima, polvilhe com canela, açúcar e manteiga.
Leva cozer , sirva de preferencia quente com gelado.
Bom Apetite :)
Vã doresc o sãptãmâna minunatã :)
PRÃJITURÃ CU MURE SI MERE
( Good Food UK-Septembrie 2012, pg 50)
125 gr unt
125 gr zahãr
3 ouã mari bãtute
50 gr migdale mãcinate
100 gr fãinã cu agent de crestere
2 mere ( recomandate: Discovery, Russet or Worcester, fiecare tãiate în 12 felii)
100 gr mure proaspete
Top
scortisoarã pudrã
2 linguri zahãr demerara ( am pus zahãr brun)
25 gr unt, tãiat cubulete
25 gr alune prãjite si tocate grosier
zahar pudrã
Preparare:
Pregãteste cuptorul la 160ºC si unge o formã cu unt si coperã cu hârtie vegetalã.
Mixeazã untul spumã cu zahãrul, adaugã putin câte putin din ouãle bãtute, o parte din fãinã, ouã si migdale, din nou fãinã...apoi adaugã trei sferturi din feliile de mere si murele. Amestecã usor si toarnã blatul în forma pregãtitã.
Pentru topping, dispune restul feliilor de mere peste blat, pudreazã cu scortisoarã, zahãr brun si untul cubulete.
Dã la copt.
Serveste prãjitura pudratã cu zahãr si alunele prãjite...crunchy!!!
BOLO DE AMORAS E MAÇÃ
( Good Food UK. Setembro 2012)
125 g manteiga
125 g açúcar
3 ovos grandes
50 g amêndoas moidas
100 g farinha com fermento
2 maçãs Gala Royal cortadas em 12 fatias cada
100 g amoras frescas
Cobertura e decor
canela moida
2 colheres sopa com açúcar escuro
25 g manteiga aos cubos
25 g avelãs torradas e cortadas grosier
açúcar em pó
Pre aquece o forno 160ºC e unte uma forma com manteiga e forre com papel vegetal-
Bata bem o açúcar com manteiga, junte os ovos aos poucos, farinha, amêndoas...á final junte as fatias de maçã ( guarde umas fatias para cobertura) amoras e misture .
Despeja a massa na forma preparada.
Para cobertura, disponha as restantes fatias de maçã por cima, polvilhe com canela, açúcar e manteiga.
Leva cozer , sirva de preferencia quente com gelado.
Bom Apetite :)
Ce combinatie delicioasa... mere,mure si alune...mmmmm!
ResponderEliminarFoooarte bine arata, deliciosenie!!
ResponderEliminarUn deliciu ai facut... super! Pup!
ResponderEliminarMMMM ce bine arata, dementiala!! Pupici!
ResponderEliminarVaaaai ce pofta mi-ai facut!!
ResponderEliminarDelicioasa prajitura! Aici in Dublin in parcuri sunt o gramada de mure si cand se coc abia astept sa dau iama'n ele. De vre-o doua ori chiar am facut cateva borcanele de dulciata. Imi pare rau ca numai martea ai liber in restaurantul care lucrezi, eu lucrez 3 zile si restul de 4 liber ca pasarea cerului. Irlanda e tara part-timelui!
ResponderEliminarSalutarile noastre!
Foarte bine arata!!!
ResponderEliminarPupici
Bolos de maçã são sempre especiais e as amoras dão um toque suculento :) A cobertura deve ficar excelente!
ResponderEliminarDelicioasa!
ResponderEliminarDaca ai timp si chef,la mine pe blog ai o leapsa.
ResponderEliminaro duminica placuta..te pup!
Ce bine arata prajitura asta !!!
ResponderEliminarVã multumesc tuturor si o recomand cu drag, meritã pregãtitã:)
ResponderEliminar