sexta-feira, 17 de fevereiro de 2012

Muffins in love

Acesti muffins  au fost  desertul nostru de  Sf. Valentin, am terminat seara la cinema în climã de romance ...
Tot ei vor sã meargã la concursul de Retete pt. Valentine´s Day si Dragobete de pe blogul Andreei.





MUFFINS IN LOVE
( good to know recipes, february 2012 pg12)
 versão inglesa embaixo
                                            
  Ingrediente

140 gr fãinã
un praf de sare
1+1/2 linguri cacao
1/2 linguritã bicarbonat
1/2 linguritã praf de copt
120 ml buttermilk( la lapte se adaugã o lingurã ( 15 ml) de otet sau suc de lãmâie)
1 linguritã esenta de vanilie
colorant alimentar rosu
60 gr unt
170 gr zahãr
2 ouã la temperatura camerei

Icing
110 unt
110 cremã de brânzã
450 gr zahãr praf
1 linguritã esentã de vanilie
Top
inimioare de zahãr, zahãr colorat

Preparare


1) Pre încãlzeste cuptorul la 180ºC.
2) Amestecã fãina ,sarea, cacao,bicarbonatul si praful de copt  într-un bol.
3) În alt bol amestecã buttermilk, vanilia si colorantul alimentar pânã se dizolvã complect.
4) Mixeazã untul topit si rãcit cu zahãrul si ouãle întregi.
5) Adaugã primele 2 amestecuri peste unt si zahãr, câte putin, amestecând tot timpul.
6) Pregãteste formele de muffins cu formele de hârtie , si pune în fiecare formã cu lingura din aluat, împarte egal.
7) Dã la copt cam 15 -20 minute ( ventilat).
8) Lasã sã se rãceascã si preparã Icing-ul.
Eu am folosit Ricotta doar,  în care am pus colorant si am decorat cu inimioare de zahãr, cristale de zahãr si zahãr rosu. 



 English version

Ingredients:

140 g plain flour, a pinch of salt, 1 1/2 tbsp cocoa powder, 1/2 tsp baking powder, 1/2 tsp bicarbonate of soda, 120 ml buttermilk, 1 tsp vanilla extract, red food coloring, 60 g unsalted butter, 170 caster sugar, 2 large eggs ( at room temperature)

For icing:

110 unsalted butter, 110 full-fat cream cheese, 450 icing sugar, 1 tsp vanilla extract

To top :

red edible glitter and sugar hearts

1) Pre.heat the oven to 180ºC.
2) Mix the flour, salt, cocoa, baking powder and bicarbonate of soda in a bowl.
In a separate bowl, whisk  the buttermilk, vanilla and red food colouring until fully blended.
3) Cream together the butter and sugar in an electic mixer, then add the eggs and mix.
5) Add the first two mixtures to the butter and sugar, a little of each in turn, mixing all the time.
6) Place 12 paper cases in a muffin tin, and spoon the mixture equally into each.
7) Place in the oven for 15-20 mins until cooked; cool the cakes in the muffin tin and prepare the icing.
I used Ricotta and red food colouring in stand of original icing:D


Cadoul meu de Sf. Valentin....un trandafir din pene, fãcut de mânã si o cutie de dulciuri traditionale regiuni Algarve, preparate din ouã, zahãr, migdale si lichior de migdale.

                                          
 Preferatul meu Dom Rodrigo   cu multã scortisoarã :)                                

                                                        

19 comentários:

  1. ce dragute sunt ;)
    o zi minunata draga mea!

    ResponderEliminar
  2. Hummmm ficaram maravilhosos, adorei!
    Beijinhos

    ResponderEliminar
  3. Hmmm,delicioase trebuie sa fi iesit !

    ResponderEliminar
  4. Ce culori intense si frumoase.
    Arata tare bine!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. merçi, apropo de culori reteta originalã avea si sclipici comestibil pt decor, am gãsit ceva pe internet dar iasã foarte scump, asa cã m-am lãsat pãgubasã....

      Eliminar
  5. Pluteste iubirea pe aici.....:X!!!Superbi:)

    ResponderEliminar