terça-feira, 14 de fevereiro de 2012

Biscuiti cu Anason si Scortisoarã / Cookie Lollies for Valentine´s Day


Ziua Îndrãgostitilor...ce înseamnã pentru mine?  când eram " junioarã" nu am avut mare succes cu bãieti, eram foarte timidã si ieseam cu prietenele la o prãji doar doar... am "agãta" si noi ceva :))
Pentru cã a te îndrãgosti este asa de simplu si aduce asa de mare fericire, o floare, o inimioarã...Te iubesc!
o simplã  plimbare de mânã...ajunge pt. o zi minunatã:)
Asa am pregãtit si eu acesti biscuiti, cu multã dragoste pentru sotul meu, la care rãspund provocãri luni februarie " Dulce Românie"
( versão inglesa embaixo)

 COOKIE LOLLIES
(good to know recipes-february 2012)
                                                     
 Ingrediente

*110 unt , 55 gr zahãr, 1/2 linguritã ( ceai) esentã de vanilie, 1/ 2 linguritã scortisoarã, 1/2 linguritã anason pudrã, 170 gr fãinã + fãinã de frãmântat.
Decor: cristale de zahãr, creioane alimentare, perle de zahãr, bilute colorate sau " icing" ( zahãr pudrã + colorant alimentar)

* 110 unsalted butter, 55 g caster sugar, 1/2 tsp vanilla extract, 1/2 tsp cinnamon , 1/2 tsp fennel, 170 g plain flour, plus extra, for dusting.
Decor: 300 g royal icing, food colourings.

  Preparare

* Încãlzeste cuptorul la 150ºC.
Mixeazã spumã, untul topit si rãcit cu zahãrul, vanilia, scortisoara si anasonul. Adaugã fãina si frãmântã un aluat care sã se desprindã de pe vas, moale, sfãrâmicios. Dã la frigider circa de 15 min.
* Pe o suprafatã înfãinatã întinde aluatul si taie bucãti cu formã (e) de inimioarã.
Înfinge un betisor în inimioare ( optional).
* Pune-le la copt într-o tavã tapetatã cu hârtie vegetalã, cam 10-15 min. pânã au culoarea auriu închis.
*Lasã-le la rãcit, si preparã decorul dupã plac.

* Pre-heat the oven to 150ºC.
* Cream the butter and caster sugar, vanilla, cinnamon, fennel until fluffy, then mix in a soft ball. Cover the mixing bowl with a tea towel and chill for 15 min.
* On a floured surface, roll out   the dough, and use a heart-shaped cutter to cut hearts.
Push a lolly stick at least 25 mm in at the bottom of each one.
* Place cookies on a greased baking  sheet. Bake for 10-15 mins until just golden brown
* Cool for about 10 mins, then transfer cookies to a wire rack to finish cooling.                                          

8 comentários: