De o sãptãmânã visez la ea...am vãzut-o in revistã si era musai sã o pregãtesc. Este unicul desert pe care reusesc sã îl postez dupã câteva luni de absentã totalã :( Este desertul luni iunie si e mega yummy!
INGREDIENTE
200 gr biscuiti simpli
80 gr unt topit
6 foi de gelatinã
200 ml smântânã lichidã pt. friscã
250 gr mascarpone
1 cutie lapte condensat
500 gr cirese fãrã sâmburi
lichior de cirese
zahãr
PREPARARE /
* Biscuiti se macinã cu ajutorul roboului si se amestecã cu untul.
O formã cu pereti detasabili se tapeteazã cu hârtie vegetalã, si se aranjeazã deasupra blatul de biscuiti. Dã la rece.
THERMOMIX: Cântãreste biscuiti si programeazã 6 secunde/ viteza 9.Adaugã untul si programeazã 20 secunde / viteza 6.
**Bate friscã smântâna si amestecã cu mascarpone si laptele condensat, foile de gelatinã care au fost lãsate la hidratat se scurg si se topesc pe baie de aburi sau in microunde cateva secunde; se adaugã încet peste cremã si se amestecã bine. Toarnã jumãtate peste blatul de biscuiti si acoperã cu un strat de cirese, apoi restul de cremã; dã la rece cel putin 3 ore.
THERMOMIX: În paharul curat pune smântâna si fluturasul si programeazã 2 minute/ viteza 3,5; adaugã mascarpone si laptele condensat si bate încã 30 secunde/ viteza 3,5, prin gaura de la pahar adaugã gelatina topitã.
*** Restul de cirese se pun la foc mic la caramelizat cu zahãr si lichior de cirese dupã gust.
SEMIFRIO DE CEREJAS CARAMELIZADAS
200 g bolachas simples
80 g manteiga amolecida
6 folhas de gelatina
2 dl natas
250 g mascarpone
1 lata leite condensado
500 g cerejas sem caroço
açúcar
licor de cerejas ou ginja
PREPARAÇÃO
* Triture as bolachas ( 6 sec/ vel 9)e junte manteiga ( 20 sec/ vit 6).
Deite no fundo de uma forma de abrir forrada com papel vegetal e leve ao frio.
**Demolhe as folhas de gelatina na água fria, escorra-as e derrta-as na microondas sem deixar de ferver. Bata as natas ( 2 min/ vel 3,5)adicione o mascarpone e o leite condensado e misture bem ( 30 sec/ vel 3,5 e verta a gelatina pelo bocal de tampa) adicione a gelatina e misture bem.
Deite na forma metade, por cima espalhe cerejas e cobra com outra metade de creme; leve ao frio solidificar.
*** Cerejas restantes com açúcar e licor ao gosto vão reduzir ao lume brando, deixa arrefecer bem e decora o semifrio antes de servir.
INGREDIENTE
200 gr biscuiti simpli
80 gr unt topit
6 foi de gelatinã
200 ml smântânã lichidã pt. friscã
250 gr mascarpone
1 cutie lapte condensat
500 gr cirese fãrã sâmburi
lichior de cirese
zahãr
PREPARARE /
* Biscuiti se macinã cu ajutorul roboului si se amestecã cu untul.
O formã cu pereti detasabili se tapeteazã cu hârtie vegetalã, si se aranjeazã deasupra blatul de biscuiti. Dã la rece.
THERMOMIX: Cântãreste biscuiti si programeazã 6 secunde/ viteza 9.Adaugã untul si programeazã 20 secunde / viteza 6.
**Bate friscã smântâna si amestecã cu mascarpone si laptele condensat, foile de gelatinã care au fost lãsate la hidratat se scurg si se topesc pe baie de aburi sau in microunde cateva secunde; se adaugã încet peste cremã si se amestecã bine. Toarnã jumãtate peste blatul de biscuiti si acoperã cu un strat de cirese, apoi restul de cremã; dã la rece cel putin 3 ore.
THERMOMIX: În paharul curat pune smântâna si fluturasul si programeazã 2 minute/ viteza 3,5; adaugã mascarpone si laptele condensat si bate încã 30 secunde/ viteza 3,5, prin gaura de la pahar adaugã gelatina topitã.
*** Restul de cirese se pun la foc mic la caramelizat cu zahãr si lichior de cirese dupã gust.
SEMIFRIO DE CEREJAS CARAMELIZADAS
200 g bolachas simples
80 g manteiga amolecida
6 folhas de gelatina
2 dl natas
250 g mascarpone
1 lata leite condensado
500 g cerejas sem caroço
açúcar
licor de cerejas ou ginja
PREPARAÇÃO
* Triture as bolachas ( 6 sec/ vel 9)e junte manteiga ( 20 sec/ vit 6).
Deite no fundo de uma forma de abrir forrada com papel vegetal e leve ao frio.
**Demolhe as folhas de gelatina na água fria, escorra-as e derrta-as na microondas sem deixar de ferver. Bata as natas ( 2 min/ vel 3,5)adicione o mascarpone e o leite condensado e misture bem ( 30 sec/ vel 3,5 e verta a gelatina pelo bocal de tampa) adicione a gelatina e misture bem.
Deite na forma metade, por cima espalhe cerejas e cobra com outra metade de creme; leve ao frio solidificar.
*** Cerejas restantes com açúcar e licor ao gosto vão reduzir ao lume brando, deixa arrefecer bem e decora o semifrio antes de servir.
Cum fac io minunea astea fara bimby si thermomix, huh?? Imi place maxim!! Pupici multi! <3
ResponderEliminarque sugestão tão boa e com queijo mascarpone que adoro, linda e gulosa.
ResponderEliminarbeijinhos
Mulțumesc :)
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